Het wiel komt in vele vormen voor in levens- en tantrische visies, Sjamanisme, Boeddhisme en Taoïsme. In het algemeen is de betekenis van het wiel dat er een begin en een einde is en dat alles constant in beweging is. Een dag, een leven, een seizoen en/of een cyclus waarbij alles opkomt, vergaat of verandert. Dit kan op vele manieren gebeuren: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Binnen het wiel van de seksualiteit gaat het ook over de bewegingen van energie, waarbij oude imprints, overtuigingen en blokkades losgelaten en getransformeerd kunnen worden. Dit is de essentie van dit helende weekend!

De rol van seksualiteit binnen tantra gaat altijd over spirituele transformatie en bevrijding, ook wel verlichting genoemd. Met deze insteek gaan we jullie begeleiden, inspireren en meenemen in deze magische wereld van het wiel van de heilige seksualiteit. Dit weekend kan een enorme positieve boost aan je dagelijkse leven geven. Het onderbewuste wordt meer bewust en eventuele blokkades worden getriggerd om zo het zelfhelend vermogen te activeren. In deze retreat willen wij samen met jullie alles weer laten stromen en werken met alles wat er op dat moment aandient.

Het programma

Vrijdag:

17:00 uur – Aankomst & settelen

18:00 uur – Diner (maaltijdsoep & salades)

20:00 uur – Inleiding & Sjamanistische ceremonie

21:30 uur – Moonpoint massage

23:00 uur – Einde

Zaterdag:

07:00 uur – Yoga

08:00 uur – Ontbijt

10:00 uur – Release ochtendprogramma

13:00 uur – Lunch

15:00 uur – Activerende massage

18:00 uur – Diner

20:00 uur – Heilige tempel puja

23.00 uur – Sluiten we gezamenlijk de tempel af

Zondag:

07:00 uur – Awakening the body

08:00 uur – Ontbijt

10:00 uur – Tantrische teachings en oefeningen

12:00 uur – Lunch

14:00 uur – Heilige yoni en lingam ceremonie

17:00 uur – Einde weekend & afsluiting

Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen.

Voor wie is dit weekend

Om de juiste doelgroep van mensen aan te trekken die elkaar kunnen inspireren hebben we richtlijnen voor deelname. We richten ons op de doelgroep vrouwen en mannen tussen de 25 en de 50 jaar. Dit weekend is niet bedoeld voor mensen zonder ervaring in (tantrisch) lichaamswerk. Bij twijfel over ervaring neem dan contact met ons op. Onze voorkeur is om als koppel of gelegenheid koppel te komen zodat je voor de oefeningen en massage een partner hebt. Dit mag ook een man man of vrouw vrouw koppel zijn. Als ervaren m/v singel ben je ook welkom en wij zullen kijken hoe de balans verloopt van single aanmeldingen in welke leeftijd om jullie wellicht ook vooraf al aan elkaar voor te stellen. Het kan ook zijn dat één van ons contact opneemt om je te screenen of dit weekend voor jou geschikt is. Wij sturen zorgvuldig aan om voor iedereen een veilige setting te creëren zodat iedereen zich veilig voelt in dit bijzondere retreat. Waarin veiligheid, respect en acceptatie altijd op de eerste plaats komt.

Datum

Van 11 tot 13 maart 2022 in Havelte (Meeuwenveen Accommodaties)

Kosten

De kosten zijn € 395,- p.p incl. 2 x overnachting op basis van tweepersoonskamer met gedeelde sanitair en een éénpersoonskamer (€ 445,-). Dit is inclusief biologisch ontbijt, lunch, diner, thee, fruit en tussendoortjes. Je bent welkom vrijdag om 18.00 en we eindigen zondag om 17.00 uur.

Dit bijzondere weekend word begeleid door mij en tantra masseur Johan Raaimakers.

Susanne Quartel (Susannequartel.nl)

Met expertise in bewustwording, zelfverwerkelijking, sjamanisme en tantra/heilige seksualiteit werk ik in mijn praktijk in Arnhem. Ik werk therapeutisch, energetisch, intuïtief en vooral in het moment. Ik geloof heilig in de kracht van eenvoud en mijn werkwijze is dan ook afgestemd, doelgericht en no-nonsense.

Naast de opleiding Maatschappelijk werk & Dienstverlening en de opleiding Holistisch Energetisch Therapeut heb ik (en volg ik nog steeds) allerlei trainingen, cursussen gevolgd in NL en in het buitenland. Ongeveer 5 jaar geleden ben ik gestopt met mijn reguliere baan binnen de Jeugdbescherming Gelderland om mij volledige te richten op mijn sjamanistische en tantrische pad. De meer dan 12 jaar ervaring in de Jeugdzorg, aangevuld met mijn eigen levenservaringen en vele reizen hebben mij gevormd tot een geaarde, no-nonsense en deskundig therapeut en teacher.

Tantra is voor mij streven naar perfecte balans, het ontwaken van de individuele bewustzijn. In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra in een sjamanistische reis. Ik was meteen positief getriggerd en proactief wat ik ben begonnen aan mijn tantrische reis. Inmiddels 11 jaar later ben ik geïnspireerd en opgeleid door verschillende tantra teachers in het buitenland. En ik denk dat ik er prima in ben geslaagd om deze zeer oude tantrische teachings om te zetten naar meer westerse teachings zoals tantrische leefwijze, tantra yoga en heilige seksualiteit.

Johan Raaimakers (Tantra-atma.nl)

Ik neem jullie mee op tantrisch massage avontuur. Sinds 2010 volg ik diverse intensieve massage opleidingen die hebben geleid tot de kennis en ervaring van nu. Mijn voornaamste opleiding is de opleiding tot tantra masseur bij Tantra Lotus in Breda. Dit is een Tibetaans Boeddhistische opleiding uit de Kum Nye traditie, waar veel aandacht is voor praktijk (massage), theorie (Dharma), yoga en meditatie (vipassana en tenang). In deze periode heb ik geleerd en ervaren over de diepgaande werking die een massage heeft op ons lichaam. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Massage technieken als Sveda-, Vedische en prana flow. Ook maak ik gebruik van duo yoga technieken en meditatieve technieken in een massage voor een stabiele basis voor het geven van tantristische sessie. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in het geven van massages. En hoewel alle mensen, wensen en lichamen anders zijn is mijn intentie altijd hetzelfde: het brengen van balans. Nog steeds volg ik opleidingen en verdiep mij in Oosterse en Tibetaanse tradities en visies. Sinds 2016 geef ik ook praktische lessen in Tibetaanse tantra massage aangevuld met de nodige theorie. Mijn doel in deze lessen is om mensen te laten ervaren wat tantra en de filosofie erachter is en hoe dat voelt in het lichaam.

Inschrijven/aanmelden

Bij aanmelding vragen wij je om een formulier in te vullen zodat wij voorbereid zijn op jou komst. Bij vragen of onduidelijkheden over deelname mail een van ons: info@susannequartel of johan@tantra-atma.nl.

Inschrijven kan hier en na het invullen van het formulier ontvang je een bevestigings/aanbetalings mail retour. Na de aanbetaling is jou/jullie plekje gereserveerd en ben je verzekerd van deelname. Het kan zijn dat we jou na aanmelding bellen voor een screening of dit weekend geschikt is voor jou/jullie.

We hopen je te mogen verwelkomen en we kijken er naar uit!

Warme groet,

Susanne & Johan

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven