Je mens-zijn omarmen

Licht en donker, beide zijn nodig om te weten wat het betekent om mens te zijn. Wat we ook proberen, spiritualiteit of anders kan pijn van mens zijn niet vermijden of vreugde voor altijd vast houden. 

We zijn hier gekomen om allebei te ervaren. Zonder het menselijk zelf kan de ziel zichzelf niet ervaren. Zonder de ziel houdt het menselijk zelf op te bestaan. We worden uitgedaagd om alles te doen wat we kunnen om ons hart open te houden. Namelijk werkelijk als mens leven. De uitdaging van het leven is om je hart open te laten staan, terwijl je deze het liefst afsluit. Dit herken ik als geen ander, geloof me. Helaas werkt het niet op deze manier. Het onaangename hebben we juist nodig om te doorvoelen, werkelijk helemaal te doorvoelen. Op welke manier bied jij tegenstand aan je mens-zijn?

Mens-zijn is een moedig besluit. Een leven dat goed geleefd wordt, zit vol pijn, verliezen en tragediën, maar is ook gevuld met overwinningen en avonturen. Vaak ligt de focus op wat er mist en niet op het avontuur vanuit het perspectief van de ziel.   

Wanneer we onze zielsbeweging negeren en de levenskracht in onszelf verdringen, dan ontkennen wie we werkelijk zijn. Hoe meer we de levenskrachten in onszelf uit de weg gaan en onze eigen ware aard ontkennen, hoe verder we van het leven af komen te staan en hoe minder we ermee op één lijn komen. Verbinding is hierin de sleutelwoord. 

Hoe slechter we rust in onszelf vinden en stilte vermijden, hoe meer de tijd voorbij gaat, hoe meer verdovende middelen, overlevingsmechanismen en manieren van zijn, we nodig hebben om deze rust de kop in te drukken. Dit is zo zonde. 

Je hebt ervoor gekozen om hier te zijn: wees dan ook hier! Helemaal hier, met pijn, verdriet, ongemak en wees hier. Wat er ook is, doorvoel het. Want de ziel wil ervaren en voelen. Dat is haar enige doel, bewegen en ervaren. Wanneer je helemaal aanwezig bent in het vrouw-zijn, haar helemaal kan omarmen en kan kijken met zachte ogen dan ben je al een grote stap in de juiste richting. 

Je bent op Aarde gekomen om te leven, doe dat dan ook. Je hebt ervoor gekozen om hier te zijn, wees ook hier. Vertrouw op de timing van je leven.

Verlies jezelf niet in de lucht, blijf niet vastzitten in de aarde. Blijf afgestemd op je ziel, volg de beweging met een open hart. Dit is het enige wat je mag doen voor jezelf. In zachtheid, compassie en naar binnen gericht. 

Hierbij 4 mooie vragen voor je ziel: 

  • Wat durf jij op dit moment niet onder ogen te zien?
  • Op welke manier kan jij jouw mens-zijn en de menselijke ervaring meer omarmen?
  • Hoe kan jij jezelf er nog meer voor inzetten om volledig in het hier en nu te zijn?
  • Als je dingen vanuit het perspectief van je ziel bekijkt, wat leer je dan van deze uitdaging?

  1.  

  1.  

  1.  

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven