Relaties

Het verlangen is er altijd, maar niet altijd bewust aanwezig. De mensen die mij kennen weten dat ik al een tijd single ben en eigenlijk nooit ‘echt’ een volwaardige langdurige liefdesrelatie heb gehad. Story of my life! En vaak vind ik dit wel oké. Maar ik heb ook momenten van diepe verlangens, wanhoop, stress, verdriet en onbetrouwbare gedachtes. De onbetrouwbare gedachten die omhoog kunnen poppen zijn: ‘komt hij nog wel? Sta ik er wel “echt” voor open? Moet ik niet nog meer mijn best doen? Heb ik niet te veel eisen? Kunnen wij elkaar wel vinden op deze aarde als een spelt in een hooiberg? What is wrong with me?!’ Deze gedachten zijn ZÓ niet bevorderlijk voor mijn positieve flow. Gelukkig weet ik dat ik niet mijn gedachten ben, maar ze heb. Maar fijn zijn ze niet!        

Daarnaast gaat het leven van anderen ook gewoon door. Recent is een vriendin weer verliefd geworden en een andere vriendin gaat samenwonen voor de eerste keer in haar leven. Terwijl zij altijd mijn bondgenoot was in het single zijn. En, ja, dit is confronterend pijnlijk. Natuurlijk in de basis gun ik oprecht iedereen de ware liefde, maar dit GUN ik mijzelf ook! 

Sinds mijn 17e ervaar ik al een verlangen in mij, om mij ‘echt’ te verbinden met een man die oprecht bij mij past. Maar omdat ik zo gevoelig ben en ik een sterk helderweten heb. Voel ik direct wanneer het de bedoeling is en wanneer niet. Dit proces was heel pijnlijk, vooral in deze fase van mij leven. Wanneer iedereen verliefd aan het worden is, al verliefd is of is geweest…

Terug naar het NU, ik snap nu ook waarom mijn leven zo is gelopen zoals het nu is. Ik moest andere stukken aanraken, voelen, healen en ontwikkelen. Nu voel ik oprechte vertrouwen ♡ en kan ik het verlangen in overgave loslaten, hoe verdrietig dit soms voor mij is. Nu weet ik tenslotte precies wat ik nodig heb. En, ja perfectie bestaat niet, maar wel een perfect voor mij.

Ik ga niet voor minder of voor de verkeerde redenen, wetende dat hij het niet is. Vroeger kon ik mijzelf wel verleiden om het toch aan te gaan met verschillende (foutieve) overtuigingen. Het is toch gezellig en leuk? Misschien komen de gevoelens wel? Heb ik in ieder geval intimiteit, … We weten allemaal dat dit niet zo werkt.

Als het de ware is, voel je het wel! Ik weet dat dit niet alleen een proces voor mij is maar voor heel veel mensen. We weten dat er veel mensen samen zijn maar op een diepere laag weten dat dit niet de bedoeling is. Hier zit geen oordeel op. Een Innerlijk Weten noem ik dit. Dit Innerlijk Weten kan zorgen dat je gezonde keuzes kan maken vanuit gezonde stukken. Gelukkig hebben wij mensen altijd een eigen keuze. En mogen wij ons leven inrichten zoals wij dit willen en met wie.             

Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties, maar voor alle relaties zoals bijvoorbeeld vriendschappen. Voor mij zijn vriendschappen belangrijk en ik vind het van belang, net zoals mijn liefdesrelatie, dat de verbindingen goed voelen. En dat het wederkerig (positief) stroomt. Als je merkt dat het minder goed connect of dat je je onvoldoende gesteund voelt, gehoord voelt, niet meer dezelfde dingen deelt in de relatie. Of complexer nog, niet meer oprecht (zuiver) voelt. Kan je twee dingen doen. Je onderbuik gevoel negeren, oftewel je kop in het zand steken, of onderzoeken wat er gebeurt in de relatie.

De onderzoeksvragen die je aan jezelf kunt stellen zijn: Wat voelt niet goed? Wat zegt dit over mij? Wat hou mij nog in de relatie? Wat haal ik uit de relatie? Wat heb ik nodig? Is dit reëel en vanuit het gezonde stuk?

Goede keuzes maken kan soms lastig zijn. Als je een keuze maakt kies je voor iets en niet voor het andere. Er zit altijd een component van loslaten, vertrouwen en overgave in. En dat wat je kiest vanuit het gezonde stuk is altijd goed! In mijn leven heb ik vrij recent een vriendschap onderzocht en mijn keuze gemaakt. De vriendschap voelde voor mij al een tijd niet goed. Wij hadden verschillende behoeftes. En ik liep vast, ik kon niet helemaal mijzelf zijn en de dingen delen wat ik graag wilde delen. Met als gevolg buikpijn en keuzestress.

Mijn innerlijk weten wist het al, maar mijn gedachtes probeerde mij te manipuleren om het toch in stand te houden. Het voelde voor mij niet goed om te doen alsof. Uiteindelijk heeft het ervoor gezorgd dat ik mijn keuze moest maken, ik wilde mijzelf niet meer klein houden of recht buigen wat krom was. Het was niet meer oprecht, ik voelde mij niet gezien en gehoord. Er waren constant situaties waar ik mij niet meer in kon vinden. Dit besproken en de keuze gemaakt. Dit is ook een vorm van liefde, liefde voor mijzelf maar ook voor de ander. Hoe verdrietig het ook was.           

Ik voel wanneer relaties niet oprecht zijn, ik voel wanneer er iets niet klopt. Ik kan het niet goed uitleggen, maar het is altijd glashelder. Dit heeft zijn voordelen maar ook zeker zijn nadelen, ik heb veel in de gaten waardoor ik vaak geconfronteerd wordt met verbindingen, gesprekken, situaties, voorgevoelens. Dit maakte mij vroeger onzeker omdat ik het op mijzelf projecteerde. Nu vertrouw ik 100% mijn intuïtie en kan ik beter vanuit groter perspectief alles zien. Ik probeer zoveel mogelijk niet vanuit mijn persoonlijkheid te reageren maar vanuit groter perspectief of allesomvattende. Dit is niet altijd gemakkelijk. Ik probeer altijd te handelen vanuit de beste intenties, voor het hoogste goed. Helaas kan dit niet altijd door iedereen gewaardeerd worden.    

Kortom: Als het niet goed voelt doe het niet, wees niet bang, wees er niet angstig voor…! Onderzoek en analyseer je eigen innerlijke wereld,  je angsten en kijk wat er onder zit. Wat is de pijn? Op welke fundering is de relatie opgebouwd? Probeer altijd contact te maken met het gezonde stuk!

Het is echt ook echt de uitdaging en de uitnodiging om te onderzoeken wie je hartsvrienden zijn. Van wie krijg je positieve energie, van wie krijg je zelfvertrouwen, van wie krijg je oprechte complimenten en feedback, wie kan je onvoorwaardelijk helpen en je op een hoger plan tillen, …      

‘Set your life on fire. Seek those who fan your flames’  – Rumi            

Bovenal is de relatie die je met jezelf hebt de Basis. De basis van alle vormen van relaties. Welke relatie heb je met jezelf? Ben je tevreden met deze relatie? Wat heb je nodig om compassievol met jezelf te zijn? Laat je niet leiden door Ego, Angst en oude pijn, slechte raadgevers EVER!

Een vriendschap gaat er niet om wie het langst een deel uit maakt van je leven. Het gaat om degene die je leven binnen komt en zegt : ‘Ik heb je niet nodig, ik vindt je super en ik ben er voor je, onvoorwaardelijk’. Oftewel “A friend who understands your tears is more valuable than someone who only knows your laughter.”     

Wees dankbaar dat je mensen in je leven hebt, die allemaal in een andere behoefte voorzien. Laat ze weten waarom je zo blij bent dat ze in je leven zijn. Stuur een kaartje en zeg het tegen ze, bel ze op of stuur een appje. Zo verspreid je Liefde! ♥    

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven