Let’s talk about seks

Ja! Ik ga het hebben over seks en seksualiteit! Ik vind seks en seksualiteit zó fascinerend. De mensen die mij kennen weten dit. In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik sinds zomer 2017 geen intimiteit meer heb gehad. Mijn seksualiteit is heilig! Onze seksualiteit is heilig en ik hoop je te inspireren om heilig met je lichaam en je energie om te gaan.

Wat doet seks met verschillende mensen met je energie en je systeem?

Je kent het vast wel…je komt een ruimte binnen of je bent met iemand in gesprek, waarbij je een onprettige energie voelde? Vanuit een energetisch perspectief komt dat doordat we allemaal verbonden zijn met elkaar en allemaal ons eigen energie veld hebben. En daardoor gevoelig zijn voor de frequenties van andere. Om precies dezelfde reden is het verstandig dat je vrienden en ook je bedpartners nauwkeurig selecteert. Het komt regelmatig voor dat mensen zich na seks zich uitgeput en ver van zichzelf voelen. Natuurlijk kunnen deze gevoelens uit persoonlijke issues voortkomen, denk aan eigen onzekerheid, ons ego, of vanuit de oordelen die we nu eenmaal over onszelf en anderen hebben. Maar het zou ook iets te maken kunnen hebben met de energetische gevolgen van seks als het niet goed is afgestemd met jouw intuïtie, lichaam en je ziel.

Als je met iemand intiem bent, dan is het logisch dat de energie van je partner een effect op jou heeft en op jou systeem. De energie van de ander kan een afdruk op jou achterlaten die soms  moeilijk energetisch te reinigen is. Dus wat voor gevolgen heeft dat in deze moderne tijd, met de huidige (onbewuste) sekscultuur, nu het vrij normaal is om met meerdere mensen intiem te zijn.

Soms zeggen vrouwen wel eens tegen mij, als ze met een nieuwe partner naar bed zijn geweest, dat ze zich ‘veranderd’ voelen. Dat komt doordat je energie tijdens de seks samengaat met die van je partner, waarbij je energieën met elkaar uitwisselt, dus ja, na de seks is je energie meestal anders. Heb je de liefde bedreven met iemand met een hoge vibratie, dan zou jouw vibratie ook omhoog kunnen gaan. Heb je gesekst met iemand met een lage vibratie, dan bestaat de kans dat ook jouw vibratie omlaag gaat.  Dat wil nog niet zeggen dat als je je rot voelt na afloop, dat je partner per se zo’n ‘lage-vibratie-type’ is.

Gevoelens van schuld komen vaak uit ons ego voort, we beoordelen ons zelf over wat we doen. Het is ook maatschappelijk aanvaard om je schuldig te voelen na seks, zeker voor vrouwen. De vrouwelijke seksuele energie is door onze maatschappij heel lang onderdrukt (wil je hier meer over lezen? Lees dan mijn blog over Let’s Heal de vrouwelijke energie!).

We bevinden ons allemaal op andere plekken in het leven en we hebben allemaal ons eigen pad. Niet iedereen hoeft hetzelfde door te maken, of hetzelfde te willen, dus onze frequenties zullen sowieso verschillen. Er is een verschil tussen iemand beoordelen en iemand aanvoelen. Als jij samen met iemand het gevoel hebt helemaal op één golflengte te zitten, dan is dat waarschijnlijk ook zo! Maar blijf altijd goed afstemmen op je eigen innerlijke wijsheid.

Het is super gezond om intiem te zijn, maar let op jezelf en je energie. Seks kan echt een middel zijn om onze liefde en verbinding uit te diepen. Wij zijn veel meer dan onze lichamen en seks is zoveel meer dan slechts twee lichamen die plezierig van allerlei standjes beoefenen. Of in de basis voortplanting. Ik geloof dat seks een intens spirituele ervaring hoort te zijn, en daarmee één die meer genot kan bieden dan slechts een orgasme. Een neurowetenschapper suggereerde dat een orgasme zo goed voelt, omdat het ons in staat stelt een hogere staat van bewustzijn te bereiken. Ik ben het met hem eens! Later hier meer over…

Seks is zoveel meer dan de meesten mensen weten. Je kunt tijdens seks het licht zien, het kan gevoelig , aardend of stimulerend; hoe dan ook, er is altijd een fysieke en een energetische component. Blijft altijd goed afgestemd op je eigen energie en wees je ter alle tijden bewust van de drijfveer, waarom je iets doet of wilt. De ander kan niks op vullen of aan je geven. Dat kan alleen jij zelf.

Bij seks gaat het niet om het plaatje, het gaat om het grotere geheel. Om hoe je je voelt, om de energetische bewegingen die je maakt, om de intimiteit die je met je partner deelt. Wij zijn zo veel meer dan slechts onze lichamen en ironisch genoeg kunnen wij dat juist door seks ervaren! 

Berichten gemaakt 66

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven