Tantra deel 1

Wist je dat mijn werkwijze therapeutisch, energetisch en vanuit mijn hart is? En dat ik gebruik maak van methodieken en principes uit psychologie, het systemisch werk, lichaamswerk en healing. In combinatie met de Helende energie, Sjamanisme en Tantrische werkvormen. 

Tantrische werkvormen? Hoe dan?

Ik neem je mee terug in de tijd; zolang ik me kan herinneren zie en voel ik dingen die anderen niet konden waarnemen. Sinds mijn pubertijd ben ik al getriggerd door energieën, het onverklaarbare, tantra, seksualiteit en spiritualiteit. Spelenderwijs ben ik hiermee gaan experimenteren, ontdekken en leren. Hierdoor heb ik o.a. geleerd om mezelf en anderen te healen, met als doel verbinden en vrouwen weer terug te brengen bij hun eigen veilige basis, contact maken met hun levenskracht en energie.

Ik wil vrouwen helpen zich bewust te worden van hun lichaam, geest en ziel. Daarvoor reik ik ze tools aan om verlangens te voelen en te leren uiten, om op die manier terug te gaan naar hun natuurlijke staat van zijn. Dat kan een intens proces van zijn.

Wat is tantra?

Tantra betekent in Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding, dus uitbreiding van bevrijding. In de kern gaat mijn hulp-verlening hierover, terug naar hart-verbinding en dat is bevrijding! Tantra wordt ook tantrische yoga of tantra yoga genoemd. Het zijn magische en heilige rituelen die gericht zijn op geestelijke verruiming en bevrijding.

“De basis van tantra is: alles mag er zijn.”

Er zijn aanwijzingen dat de oorsprong van tantra ligt in de inheemse spiritualiteit van de oorspronkelijke bevolking van India. De Indusbeschaving, duizenden jaren voor de huidige jaartelling. Later zouden de afzonderlijke stromingen tot ontwikkeling komen.

In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke kracht. Tantra is een van de tradities die deel uitmaken van het hindoeïsme, boeddhisme. De boeddhistische traditie die sterk beïnvloed is door de oude geschriften van Tantra.

De tantra’s werden eerst door Shiva-vererende hindoes geproduceerd vanaf de 5e of 6e eeuw. De boeddhistische ‘tantra’s’ werden in de 7e eeuw geschreven tot ongeveer de 12e eeuw. In het begin was er dan ook een sterke hindoeïstische invloed in het tantrische boeddhisme. Maar die invloed zien we later in beide richtingen ontstaan. De tantra’s werden dus geschreven en beoefend door boeddhisten.

Tantra is een bijzondere stroming waarin het aanbidden van godinnen, het gebruik van magische rituelen en de herwaardering van het lichaam en het gehele systeem van belang zijn. Ik zet waar nodig de oude tradities, de tantra methodieken in voor het verwerken van oude pijnen, blokkades en trauma’s.

Lees ook Tantra Blog: deel II, deel III, Tantra Massage en Tantrische Bekkenmassage.

 

 

Kanttekening Tantra: wat ik bijzonder spijtig vind, is dat er een aantal zieke mensen misbruik maken van de naam Tantra en nog erger van hun (vaak kwetsbare) klanten. Let op er is veel misbruik door tantra-trainers; therapeuten, healers en masseurs https://meldpunt-tantra-misbruik.nl 

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven