Tantra deel 3


Waarom ik drie blogs over Tantra heb geschreven? Ik wil de naam TANTRA zuiveren en weer positief programmeren bij iedereen die hiervoor openstaat. Zoals het oorspronkelijk bedoelt is.

Seksualiteit is slechts 5%, ja, je leest het goed maar 5% van de tantra leer. Het zelfde geldt ook voor yoga, yoga is ook veel meer dan de lichamelijke oefeningen op een ‘hippe’ yoga mat. Die lichamelijke oefeningen zijn ook maar een kleine deel van de yogaleer. Volgens de filosofie van Tantra is het hele universum een manifestatie van zuiver bewustzijn. In de manifestatie van het universum lijkt dit zuivere bewustzijn te worden verdeeld in twee polen die geen van beide kunnen bestaan zonder de ander, het vrouwelijke (Shakti) en de mannelijke energie (Shiva). Beide energieën heb je nodig om in balans te komen.

Ik wil je in eerste plaats leren om bewust aanwezig te zijn in het voortdurende proces van verandering en groei, waar het leven uit bestaat. Ik wil je zo volledig mogelijk in contact te laten zijn met jezelf. Jezelf accepteren met alles wat er is. Je “natuurlijke” staat is een uitdrukking van de levensenergie. Overgave aan die energie is een ingang tot je innerlijke reis. Maar dat kan alleen als je in verbinding bent je hart. Seksualiteit is een heilige uitdrukking van het goddelijke, je godin-energie.

Seks is dus niet de essentie van tantra, maar kan wel een rol in spelen. Het gaat er in tantra vooral om je eigen energie in balans te krijgen. Niet dat seks in de tantrawereld wordt uitgesloten, maar tantrische seks gaat niet om het bereiken van een hoogtepunt maar om het uitwisselen van energie. Ik noem het ‘intimiteit’, alles wat aanwezig is wordt verwelkomd. Zo kun je een orgastische staat bereiken die soms dagen kan aanhouden. Als je dit eenmaal hebt bereikt wil je niet meer terug naar de seks die je kende. 

Lege seks of Lust-sex, zonder echte verbinding. Lege seks is de seks die de meeste van ons kennen. Intimiteit is véél intenser en volmaakter. En ik denk dat seks en intimiteit ook zo bedoelt is. En dat wij mensen door de eeuwen heen dit zijn verleerd, vergeten en zijn kwijtgeraakt. De meeste religies sluiten seksualiteit uit, ook in mijn opvoeding. Van huis uit heb ik veel (bewuste als onbewuste) negatieve boodschappen meegekregen over seksualiteit. Onze Katholieke/kerkelijke erfenis, waardoor we dualistisch denken. En nog steeds zijn oude dogma’s aan de orde van de dag, vooral bij het vrouw zijn en seksualiteit.

Vroeger bij mij thuis, werd er krampachtig gedaan over seksualiteit waardoor ik zo nieuwsgierig werd naar die bijzondere praktijken oftewel die energie. Ik wilde die beter leren kennen en onderzoeken en dit is gelukt! Ja, ik vind seksualiteit fascinerend. De mensen die mij kennen weten dit. Vroeger wilde ik seksuoloog worden. Nu ben ik dit ook soms in mijn sessies. Seks, seksualiteit is het mooiste wat er is. Onze seksualiteit is heilig en ik hoop mensen te inspireren om hiermee heilig om te gaan.

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven