Onze Oermoeder

Jij als vrouw bent verbonden met jouw vrouwenlijn: de verbinding met alle moeders vóór jou tot aan de oermoeder. Deze lijn geeft kracht en levensenergie wanneer jij in deze lijn op je eigen plek staat. Je ervaart dan stroming in je leven, kracht en als vanzelf leef jij jouw volledige potentie. Je staat stevig, je voelt je veilig, geliefd en beschermd. Je durft jezelf te laten zien in al jouw kleuren en facetten.

Naast het doorgeven van kwaliteiten wordt ook angst, pijn, verdriet en trauma doorgegeven over van moeder op dochter. Hier kun jij (on)bewust veel last van ondervinden. Je moeder en al je voormoeders bepalen hoe jij je leven ervaart. Hoe jij met angst omgaat en met verlies. Hoe vrij jij bent of niet. Hoeveel jij kunt vertrouwen op je innerlijke krachten en of je vertrouwen hebt in jezelf. Hun levens en vooral hun onverwerkte trauma’s hebben een ongelooflijke impact op jouw leven, op hoezeer jij je leven volledig kunt nemen en hoe jij je leven ervaart.

De patronen die jij ervaart vanuit jouw overlevingsmechanisme zijn niet alleen die van jou, vaak heb je ze overgenomen van je moeder en zij weer van haar moeder. Als je moeder zich niet goed kon hechten aan jou of je een gevoel gaf dat ze je afwees, heb je dat waarschijnlijk overgenomen van haar en jij reageert er weer op jouw manier op.

Als dochter is het belangrijk om onze moeder te nemen, te eren dat ze ons het leven heeft gegeven. Met alles wat ze ons wel heeft kunnen geven en alles wat ze ons niet heeft kunnen geven. Als jouw moeder tekort heeft ervaren als kind, kan zij niet meer doorgeven dan ze heeft gekregen.

Als we dit leren aanvaarden, alle pijn, en soms zelfs armoede in alle vormen, dan kun je als dochter pas je plek in gaan nemen en het leven vol door je heen laten stromen. Dit gaat over diepere lagen onderzoeken. Alles wat jouw voormoeders niet konden geven heeft een reden.

Dit te gaan ervaren haalt jou uit je gekwetste kindsdeel en hier komen gevoelens van compassie voor in de plaats, voor het lot van je moeder en voormoeders. Dat is groots. Dit kan heel diep zitten en het is rauwe pijn die graag geheeld en getransformeerd wil worden.

Tijdens mijn vrouwen-retreat gaan we ook met de vrouwenlijn aan het werk en ik ben nu al super trots op het vrouwenretreat die ik zorgvuldig afgestemd heb ontwikkeld. Voel je vrij om te kijken.

Liefs,

Susanne

Berichten gemaakt 66

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven