Vrij zijn!

Lieve vrouw, word weer vrij, open en sensueel. Voel waarom je hier op aarde bent. Doe dingen die uit jezelf komen, zonder regels of indoctrinatie. Niet omdat je zo bent afgericht, maar omdat je het zo voelt, kom los van oude lagen en voel wie je werkelijk bent! 

Pijn is je leermeesteres. Dit is waarom spirituele leiders hetzelfde zeggen over mens-zijn en pijn: Ga pijn niet uit de weg. Je pijn is nodig om je te ontwikkelen, om te worden. Pijn is niet tragisch, pijn is magisch. Lijden is tragisch. Lijden ontstaat als we pijn verwijden en daardoor het worden stagneren. En dat is wat we moeten vermijden: dat je je eigen ontwikkeling misloopt, omdat je bang bent om het hele proces te doorlopen, dit is zelfverwerkelijking, het wordingsproces.  

Concepten zoals goed of slecht, zijn niet natuurlijk. Ze bestaan niet. Het zijn kooien die mensen hebben bedacht om een bepaalde levenswijze in stand te houden. In elke familie, elke cultuur, elke geloofsovertuiging worden opvattingen over goed en slecht gebruikt als stokken om ons mee te slaan, als blaffende honden om ons in het gareel te houden. Het zijn de tralies van onze onzichtbare kooien.  

Met andere woorden: leef je eigen leven! Leef niet het leven waarvan jij denkt dat de ander dit van jou verwacht. Ga naar binnen en voel waarvan jij ‘aan’ gaat. Ik kan je hierbij ondersteunen, maar je moet het zelf doen. Wees die vrije vrouw, aangestuurd door je innerlijk weten, je godin en niet door hoe je geprogrammeerd bent door je omgeving. Breek los van het oude! Wees stil en weet.   

We zijn hier om aan de wereld te laten zien wie we zijn, wat we vinden, denken en dromen. Door te zijn wie we zijn en het diepste van ons wezen te tonen, kunnen we de wereld veranderen. We mogen ons niet aanpassen om de (on)zichtbare orde. We moeten onszelf bevrijden, wat wil jij lieve vrouw en wat heb je hiervoor nodig?   

Het is mijn werk om goed naar vrouwen te luisteren, om een zuiver en oordeelloos kanaal te zijn. Veel vrouwen leven met een pijnlijk vermoeden dat hun leven, hun relaties en de wereld mooier moeten zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ergens ervaren ze een gevoel van ontevredenheid. Ik zie dit als iets moois, want een ontevreden gevoel betekent dat je je er eigenlijk iets anders van had voorgesteld. Een ontevreden gevoel is het bewijs dat je nog steeds ziet dat het ook anders kan. Er zit nog iets van binnen in jezelf dat aandringt, je aandacht probeert te trekken door te fluisteren: ‘Dit is het niet.’  

Ga naar binnen, even helemaal niks. Voel en luister naar je innerlijke stem, kom in beweging en leef je mooiste leven. En herinner jezelf weer wie je in werkelijkheid bent. 

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven