Innerlijke Criticus vs Liefdevolle Godin

Iedereen herkent de innerlijke criticus. Hij jammert, scheldt en houdt ons eronder. Hij beïnvloedt onze gedachten en ons gedrag. Hij maakt ons onzeker en weerhoudt ons ervan om actie te ondernemen. Hij denkt dat hij ons beschermt maar deze kritische, innerlijke stem is een bron van zorgen, uitputting, depressiviteit en gebrek aan eigenwaarde en vertrouwen.

We hebben allemaal gespreken met onszelf, de meeste ervan worden in de intimiteit van onze gedachten gevoerd. In deze gesprekken geven we (vaak) kritiek, veroordelen we, en bepalen we de loop van elk aspect van ons leven en dit creëert onze realiteit. 

Wat vertellen we onszelf innerlijk elke dag? Wat vertel jij jezelf elke dag?

Laten we proberen om onze innerlijke dialogen te veranderen door bewust te kiezen voor onze Innerlijke Godin en van onszelf te houden, meer en meer…

Deze innerlijke dialoog kan twee energieën volgen: hij kan statisch zijn, ons in dezelfde oude negatieve mindset houden en ons neerhalen in herhaling, waardoor je onzekerheid en eigenwaarde groeit (Innerlijke Criticus) of ze is dynamisch, bemoedigend en liefdevol. Het kan ons vooruit brengen en een kracht zijn in ons leven (liefdevolle godin). Soms is het zo lastig om de innerlijke godin de ruimte te geven…

Wanneer onze innerlijke dialoog dynamisch is, meer op de vrouwelijke energie (liefdevolle godin) nemen we onze angsten en twijfels wel waar, maar er is dan meer zachtheid, compassie en begrip. Bij iedere negatieve gedachte kan je jezelf af vragen wat je innerlijke godin zou zeggen tegen je.

De focus van onze innerlijke dialoog bepaalt de loop van ons leven, daarom is het zo belangrijk dat we ons bewust zijn van onze gedachten. Maak wat vaker contact met je innerlijke godin die je helpt, troost en ondersteunt.  

Erken een angst als deze naar boven komt, en probeer haar niet te verbergen of te ontkennen. Zoek een manier om die te onderzoeken. Wat is de laag eronder, zodat je kan veranderen vanuit je innerlijke godin. Wat zou zij je vertellen? 

Wanneer je je innerlijke godin vaker vraagt om hulp, zal je innerlijke criticus minder ruimte vragen en zal je meer zelfvertrouwen voelen, meer vreugde voelen en uitstralen. Daarnaast zal je mensen en situaties aantrekken die de positieve energie die je om je heen creëert weerspiegelen (de wet van aantrekking).

Let deze week eens op je innerlijke dialoog. Is deze statisch of dynamisch, bekritiserend of liefdevol? Veroordeel jezelf niet, kies iedere keer opnieuw voor zachtheid, mildheid en vriendelijkheid in liefde voor jezelf!

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven