Ik ben mezelf verloren

Vaak hoor ik in mijn werk van de vrouwen: “ik ben mezelf helemaal verloren”.

Ik geloof daar niet helemaal in. De relatie vormt slechts het bewijs van de uiteindelijke ineenstorting van een al ingestorte innerlijke wereld. Niemand raakt zichzelf kwijt door de ander. Ze zijn zichzelf helaas al kwijtgeraakt voordat ze de ander ontmoeten.

Is ‘goed’ echt goed genoeg?

Het steeds verder van onze authentieke IK verwijderd raken begint al jaren ervoor. Niet-authentiek zijn en jezelf kwijt zijn. Begint al vroeg in onze kindertijd. Van onze emotionele DNA, onze systeem, onze ouders, ect. We lijken getraind om maar niet te weten wie we echt zijn, om onszelf kwijt te raken, gehersenspoeld om op te geven wie we echt zijn. Door onze (voor)ouders, generatie op generatie. Je ziet jezelf misschien niet als iemand die zichzelf is kwijtgeraakt, omdat dat op een slimme manier voor je verborgen blijft. Maar je ervaart wel klachten in je dagelijks leven. Je ziet het terug in je eigen gedrag en innerlijke wereld. Ik heb hier een paar voorbeelden die ik regelmatig zie:

  • Bang om je authentieke mening te geven (het ‘brave meisje’ willen zijn)
  • Niet in staat zijn om duidelijk grenzen te stellen, verdwijnen in de ander
  • Gebrek aan emotie, motivatie of enthousiasme en terugtrekking
  • Geïrriteerdheid en onverklaarbare emotionele uitbarstingen
  • Laag libido, weinig zin in intimiteit en seks
  • Je doelen snel opgeven en doelloos druk zijn
  • Gebrek aan zelfliefde, zelfzorg en weinig energie in basis chakra’s
  • Je overweldigd, verscheurd voelen en niet belichaamd
  • Onzeker zijn, snel schaamte voelen en twijfelen aan jezelf
  • Verslavingsgevoelig voor eten, met name suikers en andere genotsmiddelen

Durf jezelf op te eisen!

Hoe meer we ons pijnlijk emotionele verleden, onze sluimering en onze psychische verslavingen erkennen, hoe beter we zijn uitgerust om erboven uit te stijgen. Onze angsten en twijfels onder ogen zien is de enige manier om ze kwijt te raken.

 

Alleen als we onze angsten en twijfels een voor een onderzoeken kunnen we onze macht volledig terugkrijgen.

 

Ik ben niet geïnteresseerd in vrouwen te motiveren. Waar ik me op wil richten is het ontwaken van vrouwen, en dat is iets heel anders. Tot dat we hebben achterhaald hoe we zijn gekomen waar we nu zijn, blijven we motiverende woorden en energie niet hangen. Het is slechts een verzachting maar geen geneesmiddel.

Om wakker te worden, moeten we verder gaan dan het verlangen om gelukkig, gemotiveerd of positief te worden. Dit zijn prachtige eigenschappen maar als we niet bereid zijn om het innerlijke werk ervoor te doen, zullen we steeds weer heen en weer geslingerd worden tussen hoogte – en dieptepunten.

De eerste stap van innerlijk werk is dat we ons naar binnen keren en stoppen om naar buiten te kijken… Ik kan je hierbij helpen, ik help je ontwaken als jezelf en dit proces kan je aangaan met andere vrouwen in het vrouwenretreat. Maar je kan ook individuele sessies bij mij inplannen.

Bekijk hier mijn vrouwenretreat in juli

Liefs,
Susanne

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven