Tantra?

Veel mensen zien tantra als een ingewikkelde ver-van-hun-bed-show. Maar wie zich openstelt voor de inzichten die deze oude Indiase filosofie biedt, ontdekt juist een dieper, voller en rijker leven doordat je heel bewust met je jezelf en met je geliefde bezig bent.

Er bestaan veel misverstanden als het op tantra aankomt, maar eigenlijk is deze eeuwenoude filosofie niets meer dan een manier om in contact te komen met jouw innerlijke diepte en rijkdom.

Eén van de doelen van tantra is manifestatie, uitbreiding van prana, bevrijding en verbinden met jezelf. In deze context is prana (levensenergie of energie) als een bron van kracht. En bedoeld om het bewustzijn te vergroten.

Wegens de brede waaier aan praktijken in tantra, is het lastig voor mij om tantra eenduidig te beschrijven. Tantra heeft als specifiek ideaal om problemen en obstakels niet uit de weg te gaan, maar verantwoordelijkheid te nemen voor eigen leven. En daarom blokkades direct te confronteren en te overwinnen. Om dit te bereiken zijn er allemaal methodieken ontwikkelt om de prana weer te laten stromen.

Energie moet vrij kunnen stromen. Het helpt ons het hogere bewustzijn te ervaren, toegang te krijgen tot psychische vaardigheden, het manifesteren te verbeteren, het hart te openen, trilling te verhogen en creativiteit te vergroten.

Ook heilige tantrische seksualiteit gaat verder dan snelle bevrediging en het opwekken van lustgevoelens. Het is eerder een ultieme vorm van intimiteit. Bij heilige seksualiteit draait het erom dat je elkaar in elk aspect van je wezen leert aanvoelen. Dat klinkt ingewikkeld, maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Én dit gaan we doen in ons retraite: Het wiel van de heilige seksualiteit.

Tantra is veel meer dan alleen seks, slechts 5% in de tantraleer gaat over seks. Tantra bestaat uit een breed scala aan kennis, technieken en oefeningen die allemaal zijn ontworpen om je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel te verenigen. Het kan helpen je lichaam te bevrijden van spanning, blokkades, het hart te openen en je geest vrij en kalm te maken. Hoe fijn is dat!?

Berichten gemaakt 66

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven