Tantra deel 2

Eén van de doelen van Tantra is manifestatie, uitbreiding van bevrijding, laten zien en verbinden. In deze context is (seksuele) energie als een bron van kracht. En bedoeld om het bewustzijn uit te vergroten. 

Wegens de brede waaier aan praktijken in tantra, is het lastig voor mij om Tantra eenduidig te beschrijven. Tantra heeft als specifiek ideaal om problemen en obstakels NIET uit de weg te gaan, maar verantwoordelijkheid te nemen voor eigen leven. En daarom moeilijk en geconditioneerde emoties direct te confronteren en te overwinnen. 

Persoonlijke groei ontstaat door al de eigenschappen en neigingen te transformeren. En te richten op hogere spirituele groei oftewel verhoog je trilling. Om dit te bereiken zijn er allemaal methodieken ontwikkelt om de levensenergie weer te laten stromen. Dit noemen we o.a. Kundalini energie ook wel levensenergie. Kundalini betekent in het Sanskriet “de opgerolde”. Kundalini wordt vaak afgebeeld als twee slangen die zich om elkaar verstrengelen terwijl ze in draaiende beweging opwaarts, waarbij elke cirkel het wakker worden en in balans komen van een chakra vertegenwoordigt. Bijzonder is dat de verweven vorm die de slangen samen uitbeelden exact dezelfde vorm heeft als de dubbele helix van DNA (toeval bestaat niet!). 

Ons DNA, ons oeroude DNA universele informatie bevat. Een soort levende bibliotheek, die door middel van bewustzijn geopend kan worden. De Yogische manuscripten beschrijven dat Kundalini-energie al aanwezig is wanneer de foetus in de baarmoeder vorm begint te krijgen en dat deze energie bij de geboorte opgerold aan de basis van de ruggengraat ligt. Kundalini-energie kan tot de dood onder aan de ruggengraat opgerold blijven liggen waarna het terugkeert naar de Bron. Of het kan worden geactiveerd.

Kundalini-energie begint te ontwaken vanaf de basis van onze ruggengraat, opwaarts tot onze kruin. Als resultaat van spirituele oefeningen en/of levenservaringen die van invloed zijn op je chakra’s en persoonlijke ontwikkeling. Dit proces kan extreem langzaam verlopen, maar kan ook spontaan plaatsvinden. Alsof er een explosie plaatsvindt. Wanneer chakra’s geblokkeerd zijn, verloopt het proces langzamer.

Energie moet vrij kunnen stromen wanneer de Kundalini langs de ruggengraat opstijgt. Een ontwaakte Kundalini kan super mooi zijn. Het helpt de ons het hogere bewustzijn te ervaren, toegang te krijgen tot psychische vaardigheden, het manifesteren te verbeteren, het hart te openen, trilling te verhogen en creativiteit te vergroten.

Het ontwaken van Kundalini niet afgedwongen worden. Het kan alleen worden bereikt als het op zielsniveau gewenst is. Er zijn oefeningen die behulpzaam kunnen zijn bij het opwekken van Kundalini-energie. 

Lees meer: Tantra blog III

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven