Wat is ‘bewustwording’ eigenlijk?

Tijdens mijn sessies werk ik vooral op het bewust-zijn, op het gewaarworden en het landen in je lichaam. Laten we beginnen met wat bewust-wording is en het begrip bewust-zijn. Bewustzijn impliceert het bestaan van het tegenovergestelde: On-bewustzijn. Carl Gustav Jung schreef dat de gemiddelde mens 5% bewust en 95% onbewust door het leven gaat. Van alles wat een mens denkt, voelt, weet, ervaart en doet is maar een klein deel bewust!

Het grootste deel is er wel, maar gaat langs ons heen. Het onderbewustzijn is de verzamelnaam voor alles wat er is, maar waar we ons niet bewust van zijn. Bewustwording ontstaat in het moment. In het hier en nu, wat betekent dat je uit je hoofd bent en met je volle aandacht in je lijf, of bij hetgeen je aan het doen bent.

Veel gedachten, signalen, ingevingen die wij hebben per dag ervaren de meesten niet of nauwelijks bewust. Merendeel van ons leeft in zijn of haar hoofd en willen hun leven beredeneren, verklaren en controleren. Wat ze niet kunnen waarnemen met hun zintuigen bestaat niet. Vaak is de intuïtie onderontwikkeld, het gevoelsleven beperkt zich tot een aantal primaire emoties. Beslissingen worden gemaakt uit onwetendheid en angst. Sommigen mensen beperken zichzelf en voelen zich niet gelukkig en ervaren symptomen van onbalans. Bewustwording en spiritualiteit zien ze als zweverig, terwijl daar de antwoorden liggen.

Ze zitten gevangen in hun hoofd (verstandsbewustzijn), de oplossing zit juist in het lichaam. Diep vanbinnen weten ze dat er meer is, maar de angst en onwetendheid blokkeert. Wij mensen zijn pijn vermijdend. Dat heeft alles met het vergroten van overlevingskansen te maken (onbewuste strategieën).

In het Boeddhisme wordt het proces van bewustwording omschreven als het transformeren van het ego van onheilzaam naar heilzaam, alvorens het te doorzien en te transcenderen.

Zielsbewustzijn brengt verhoogde wijsheid, liefde, compassie en verbondenheid met alles wat er is. Het leven wordt intenser, voller en door het onvermijdelijke transformatiewerk verdwijnen oude energieën en je zult je steeds vrijer en authentieker voelen. Meer genieten van het leven, een leven van vertrouwen en overgave!

Bewustwording is dus het pad naar verlichting. De weg naar totale eenheid met ‘Alles wat is’. Van ik naar wij, van angst naar liefde, van gevangen naar vrijheid, van geconditioneerd naar authentiek, van hoofd naar ziel, van onwetendheid naar wijsheid…

Mijn intentie is om zo veel mogelijk mensen te ondersteunen in hun bewustwordingsproces. Bewuste mensen zorgen beter voor zichzelf, voor elkaar en voor moeder aarde. Als iedereen bewust leeft, bereiken we harmonie en onze hoogste goed!

Laat je bewustzijn groeien door yoga, meditatie, mindfulness. Lees boeken, luister podcasts, neem reading of een sessie af bij een medium, therapeut of coach. Door de bewustwording opent zich het emotioneel bewustzijn, het zielsbewustzijn en het kosmische bewustzijn.

Berichten gemaakt 64

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven