Gevangen in gedachten

Een trauma veroorzaakt problemen of we nu weten dat we getraumatiseerd zijn of niet. Er is veel verkeerde informatie rondom trauma’s en traumaverwerking. En deze verkeerde informatie leidt tot angst en nog meer lijden. We worden het slachtoffer van ons eigen zelfbeeld en gedachten. Trauma’s kunnen zichzelf in stand houden wanneer je geen stappen acties inzet naar genezing.

Vaak zet de spanning zich vast in ons lichaam en uit die zich in symptomen zoals flashbacks, angsten, paniekaanvallen, middelen gebruik, psychosomatische klachten, geslotenheid, slaaploosheid, concentratieproblemen, destructieve gedragspatronen, woede-uitbarstingen en zo meer.

Symptomen kunnen voortkomen uit een traumatische reactie op een gebeurtenis in het verleden die je jezelf misschien niet eens herinnert. De gevolgen van een trauma zijn misschien niet volledig bewust, maar zeker volledig actief in het systeem tot de energie is ontladen. Het is dus mogelijk op klachtvrij, volwaardig en bevredigend leven te leiden.

Bij traumaverwerking zal altijd het zelfherstellende vermogen worden geactiveerd! Het verwerkingsproces is het proces van verwerken en dit gaat niet vanzelf als de energie is geblokkeerd. Gelukkig zijn we instinctieve wezens die kunnen voelen, reageren en nadenken. Dat geeft ons de aangeboren mogelijkheid om zelfs de meest ondermijnende traumatische verwondingen te genezen.

Het draait om energie, symptomen worden niet veroorzaakt door de gebeurtenis zelf. Ze komen voort uit geblokkeerde oer energie die niet is ontladen: dit restant blijft in het systeem gevangen, waar het ons lichaam en onze geest schade toebrengt. Het enige doel van traumabehandeling is verwerking om de geblokkeerde overlevingsenergie los te laten! Bij traumaverwerking moeten we bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen genezing. Getraumatiseerde vrouwen moeten allerlei opvattingen en vooroordelen loslaten om de reis naar heling te kunnen volbrengen. Het proces van genezing begint van binnenuit en onthoud dat loslaten nooit in één keer gebeurt.

Er bestaat geen wonderpil of een magisch ritueel dat traumatische mensen kunnen uitvoeren om vervolgens achterover te leunen en zelfvoldaan het resultaat af te wachten. Voor transformatie moet je bereid zijn de overtuigingen die je over jezelf hebt, in twijfel te trekken. We moeten vertrouwen hebben in hetgeen dat we voelen in ons lichaam de sleutel is. Gewaarwordingen die we niet helemaal begrijpen, maar wel de bereidheid hebben om het proces aan te gaan. Voelen wat je lichaam gebeurt, te laten stromen in harmonie met de primitieve natuurwetten die alles als vanzelf in evenwicht brengen.

Door je trauma te gebruiken, in te zetten en de energie los te laten, zal je als vanzelf een krachtige zelfvernieuwing en transformeerde energie ervaren, je bent lichter, liefdevolle en bewuster.

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven