Spiritualiteit is niet altijd helend

Kristallen met hogere trillingen, de stand van de maan, cacao ceremonies, kosmische boodschappen/downloads, licht ~ liefde, psychedelische middelen en natuurlijk; de wet van de aantrekkingskracht. Dit zijn zomaar een aantal termen die je tegenkomt, wanneer je je begeeft in de wereld van spiritualiteit en persoonlijke groei.

Mijns inziens is het bovengenoemde niet altijd de oplossing. Met regelmaat zie ik vrouwen die het contact met de werkelijkheid en hun lichaam -hun basis verliezen. Dit is zo zonde. Heling vindt namelijk pas plaats door echt te zijn in je eigen lichaam, te zakken en oprecht te voelen wat er gebeurt in jezelf. Heling betekent altijd de weg naar binnen. Vaak wordt spiritualiteit in een adem genoemd met zweverig. Helaas hebben veel mensen deze associatie. Mijn mening is dat spiritualiteit juist heel aards is, zonder gekte en gedoe, maar juist bewustwording van hetgeen wat er in het moment gebeurt, de kracht van eenvoud en om daarmee te werken.

Kwetsbare mensen zijn vaak een target, denk aan mensen in een burn-out, mensen die slecht in hun vel zitten, onzekere mensen of mensen met traumatische ervaringen in het verleden. Mensen die hun ellende niet onder ogen willen komen, en een uitweg zoeken. Deze mensen zijn juist geholpen met professionele hulp, hulp die specifiek op hen is afgestemd. Hulp van mensen die hun eigen shit hebben aangekeken, hulp van mensen die ervoor hebben gestudeerd en die weten hoe het leven in elkaar zit, hoe de hersenen werken, de geest, hoe het zenuwstelsel functioneert en die bovenal doorverwijzen als hulp elders beter aansluit op de hulpvraag of als ze in kennis tekortschieten. Te vaak komen verhalen tot mij over heling, wat mensen helemaal niet helpt, maar wat ervoor zorgt dat ze juist verder in de verstrikking komen, wat ervoor zorgt dat ze nog verder van zichzelf af bewegen.

Heling vindt pas plaats wanneer je echt bereid bent om te onderzoeken, te voelen naar de diepte in jouzelf, je innerlijke beweging te volgen en pijn te voelen. Heling vindt niet plaats als je wegloopt van pijn en de hoogte in gaat, onder het mom van licht, liefde of andere afleiders.

Dat is naar mijn mening geen heling. Dat alles zijn tools om inzichten te verschaffen. Het echte werk doe jij zelf en in jezelf. Door aanwezig te zijn en soms met de juiste spaceholder, procesbegeleider en/ of therapeut.

Liefs,
Susanne

PS. er zijn nog een paar plekken vrij voor mijn vrouwen-retreat!

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven