Do you care about our planet?


I do!!!

Ik voel dat ik deze blog wil schrijven om iedereen die hiervoor open staat bewust te maken. Bewustzijn te creëren, dat wij elke dag bewuste keuzes kunnen maken, wat kopen we, wat gebruiken we en hoe gebruiken we dit? Want tenslotte (en deze zin is al heel vaak gebruikt, maar werkt nog steeds): een beter milieu begint bij jezelf!

Deze zin klinkt zo cliché, maar het is zo waar. Een beter milieu begint bij jezelf. Door jezelf meer bewust te zijn van je eigen leefomgeving en hier rekening mee te houden, draag je op je eigen manier je steentje bij.

Zowel in de vorm van energie-, als brandstofbesparing. Bewust boodschappen doen, let op verpakkingen, neem zelf een tas mee naar de winkel en gooi niet zomaar restjes weg. Het zijn kleine aanpassingen die je stapsgewijs in je leven kan introduceren.

De laatste 10 jaren houdt het milieu, het minimalisme en duurzaamheid mij steeds meer bezig. Ik maak al jaren bewuste keuzes en via deze blog wil ik jou inspireren om dit ook te doen. Kom los van oude denkpatronen, die vaak vooral gericht zijn op het EGO- (ikikik) systeem in plaats van ons ECO- (wij) systeem.

Persoonlijke ontwikkeling gaat samen met bewustwording en bewustwording is kennis en wijsheid. Dit heeft tot gevolg dat je weet dat we één zijn en dat het onze taak is om te verbinden en om onvoorwaardelijk voor elkaar te zorgen. Dat onze focus verschuift naar dát wat in essentie écht belangrijk is, namelijk: zorgen voor onze aarde en alles wat hier op leeft.

Wanneer je ontwaakt, je bewustzijn vergroot en je energiefrequentie verhoogt, ga je dingen anders zien, ervaren en beleven. Hierdoor maak je automatisch andere keuzes, die meer in verbinding staan met je hart en niet met je hoofd. Hierdoor maak je op een natuurlijke manier de keuze om geen vlees en vis meer te eten. Het resoneert en past voor je gevoel niet meer bij je. In mijn geval smaakt het simpelweg niet meer.

Ik hoop je vanuit mijn hart te inspireren om bewuster te leven en ik nodig je uit om te kijken wat jij vandaag nog kan doen om jouw leven duurzamer te maken. Het is een gegeven dat het klimaat blijft veranderen. De gemiddelde temperatuur stijgt en extremere weersomstandigheden komen steeds vaker voor. Onze aarde is uit balans, laten we allemaal bijdragen aan een betere wereld! 

Tips milieubewust gedrag: Kleine dingen die jij kan doen voor het milieu.

Word bewust van je leefomgeving. Door milieubewuster te zijn let je automatisch op je eigen gedrag. Bewuste keuzes leveren vaak op eenvoudige wijze een positieve bijdrage aan het milieu en je eigen leefomgeving. Dit is ook belangrijk voor de generaties die na jou komen.

Eet minder of geen vlees en vis. Probeer meer biologisch te eten, ook hierin kan je een bewustere keuze maken.

Koop zo min mogelijk nieuwe spullen, less is more! Doe je dit toch? Doe het dan zo bewust mogelijk. Ik gebruik vaak het woord consuminderen. Laten we allemaal consuminderen!

Ikzelf gebruik geen plastic of producten die de aarde schade toebrengen, ik denk dat dit komt o.a. door de reizen die ik heb gemaakt. Hoeveel vervuiling ik heb gezien op het land, maar ook in het water tijdens het duiken. Dit heeft voor meer bewustzijn gezorgd.

Heb je echt iets nodig? Probeer dan geen plastic te kopen. Er zijn zoveel alternatieven. Denk aan wattenstaafjes in 100% biologisch afbreekbaar, gebruik menstruatiecups in plaats van tampons en maandverband, ga voor bamboe tandenborstels of tandenborstels die van ander biologisch afbreekbaar materiaal zijn.

Natuurlijk biologisch schoonmaakmiddel, haarproducten, gezicht/lichaamsproducten, clean beauty producten, etc. Als het giftig is, gebruik het dan niet. Alles wat jij gebruikt, komt in het water en uiteindelijk in de natuur. Er is voor zoveel producten een beter, milieuvriendelijker en duurzamer alternatief. Ga zelf op onderzoek uit en verken eens wat er nog meer mogelijk is…

Vervang wegwerpproducten voor duurzame alternatieven: gebruik in plaats van een plastic weggooi mondkapje een stoffen mondkapje, dat je weer kan wassen. Gebruik een herbruikbare waterfles en drink water uit de kraan. Filter je water bijvoorbeeld met een waterfilter in plaats van uit flessen te drinken. Vermijd dranken die zijn verpakt in plastic. Koop herbruikbare roestvrijstalen of houten rietjes. Gebruik gerecycled papier, gebruik gerecycled 100% biologisch toiletpapier etc.

Start met afvalscheiding, door hier meer op te letten zorg je ervoor dat afval op een nog betere wijze gerecycled kan worden. Hierdoor wordt het milieu minder belast.

Lever oude apparaten in. Veel winkels bieden mogelijkheden waar je oude apparaten in kan leveren. Breng hier niet alleen batterijen naar toe, maar ook je oude broodrooster. Of geef een tweedehandse product een tweede kans! Maak iemand blij ermee, als je iets zelf niet meer nodig hebt.

Let op je energieverbruik; maak gebruik van spaarlampen, haal apparaten van de stand-by modus en zet de verwarming wat lager (dit vind ik zelf heel lastig). Draai geen halve was meer (voor singles onder ons is dit ook niet altijd haalbaar weet ik uit ervaring). Ik heb zelf niet veel kleding, omdat ik minimalistisch leef en gebruik een natuurlijk wasmiddel. Tegenwoordig koop ik alleen nog maar A++ labels!

Koop een waterbesparende douchekop, douche minder lang en probeer eens een koude douche te nemen. Ook hierin ben ik guilty! Oh ik hou zo van warm douchen! Ik probeer er echt op te letten.

Trek er vaker op uit in de natuur, ga aarden en maak verbinding met je omgeving. Milieubewust bezig zijn is goed en stiekem krijg je vanzelf zin om vaker de natuur in te trekken. Bekijk hoe de bossen er uit zien, maak wandeldates met je vrienden, heerlijk!

Koop bewust en mindful boodschappen, liefst biologisch. Doe boodschappen met een boodschappenlijstje; wat heb je echt nodig? Boodschappen doen is vaak een ontdekkingsreis door de supermarkt, geregeld kom je met meer thuis, dan je eigenlijk nodig had. Met een lijstje denk je vooraf na over de hoeveelheid eten wat je koopt. Dit voorkomt onnodige voedselverspilling. Wees creatief met voedsel, gooi restjes niet langer weg!

Laat wat vaker de auto staan en ga lekker lopen of pak de fiets, kom je ook weer meer in beweging.

Welke stroom neem je af? ” Gewone stroom ” wordt meestal opgewekt met behulp van koolcentrales of door verbranding van fossiele brandstoffen. Tegenwoordig is er ook “groene stroom”, hierbij wordt stroom uit zon, wind, water of biomassa gewonnen. Daarbij komen veel minder broeikasgassen in de lucht terecht, wat beter voor het milieu is.

Succes met recyclen, met de reductie van plastic, met het besparen op energie en het verminderen van jouw CO2-uitstoot.

In liefde!

Netflix kijktips: Chasingcoral, a life on our planet, Kiss the ground, my octopus teacher, Mission blu, the game changers, rotten, plastic ocean, what the health, our planet en cowspiracy

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven