Tantra & Massage Training

Ja, weer iets nieuws! Ik ga een training geven: Tantra & Massage training! Het is een 8-daagse training samen met de tantrische massage god. Maar wat is tantra nu precies?

In deze training sta ik hier uitgebreid bij stil maar in het kort betekent tantra in Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding, dus uitbreiding van bevrijding. In de kern gaat mijn werk hierover. De basis van tantra is: alles mag er zijn. En dat is bevrijding!

Tantra is voor mij streven naar perfecte balans, het ontwaken van het individuele bewustzijn. In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra tijdens een sjamanistische reis. Ik was meteen positief getriggerd en ben begonnen aan mijn innerlijke tantrische reis. Inmiddels 11 jaar later ben ik geïnspireerd en opgeleid door verschillende tantra teachers in het buitenland. En nu ruim 5 jaar dagelijkse bezig met tantra. Ik leef als ware als een sjamanistische tantrika. Klinkt wel grappig als ik het zo op schijf.

Er zijn aanwijzingen dat de oorsprong van tantra ligt in de inheemse spiritualiteit van de oorspronkelijke bevolking van India. Duizenden jaren voor de huidige jaartelling. In de tantra ligt de nadruk op de ontwikkeling van menselijke kracht. Tantra is een van de tradities die deel uitmaken van het hindoeïsme, boeddhisme. De boeddhistische traditie die sterk beïnvloed is door de oude geschriften van Tantra. De tantra’s werden eerst door Shiva-vererende hindoes geproduceerd vanaf de 5e of 6e eeuw. De boeddhistische ‘tantra’s’ werden in de 7e eeuw geschreven tot ongeveer de 12e eeuw. In het begin was er dan ook een sterke hindoeïstische invloed in het tantrische boeddhisme. Maar die invloed zien we later in beide richtingen ontstaan. De tantra’s werden dus geschreven en beoefend door boeddhisten.

Tantra is een bijzondere stroming waarin het aanbidden van godinnen, het gebruik van magische rituelen en de herwaardering van het lichaam. Maar dit alleen het fysieke lichaam maar ook het energie systeem. In mijn werk zet ik waar nodig de oude tradities, de tantra methodieken in voor het verwerken van oude pijnen, blokkades en trauma’s. De komende periode zullen er meer tantrische events aankomen, zoals vrouwen cirkels, tantra kringen voor koppels, retraites en nu ook de 8-daagse training.

Liefs,

Susanne

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven