Ontvangen van je moeder

Het nemen van je moeder. Dit betekent: haar aanvaarden voor wie ze is, zonder oordeel en zonder verwijt; dat je gelooft dat ze je het maximale heeft gegeven van wat ze kon (door)geven. En weet: Wat je zelf weinig hebt ontvangen, kun je nog minder doorgeven…

Het innerlijke gevecht dat je misschien al jaren hebt, of je boosheid, teleurstelling en diep verdriet, zijn jouw eigen emoties. Je kunt hier zelf mee aan de slag om deze te transformeren. Jij bent nu volwassen.

Op het moment dat je in dit proces stapt en je je moeder als je moeder kunt ‘nemen’ en haar ook echt op de plek van jouw moeder kunt zetten, dan kom je weer in de liefdesstroom van je leven en dit betekent dat je dan ook het leven kunt nemen.

Veel klachten, zowel fysiek, psychisch als emotioneel kun je relateren aan datgene wat nog onverwerkt is in jouw vrouwenlijn. Mogelijk heeft er een trauma plaatsgevonden, dat zo pijnlijk was, dat een van jouw voormoeders dit niet kon verwerken en dit trauma is generatie op generatie overgedragen tot het bij jou uitkwam.

Dat heeft er mee te maken dat de liefde op dat moment bij de voormoeder niet meer kon stromen, door de pijn die onderdruk/weggedrukt werd. Je kunt niet je pijn wegdrukken en je liefde er wel laten zijn. Zo werkt het nu eenmaal…

Tot iemand in de vrouwenlijn dit stopt en dit trauma op gaat sporen, in een ritueel het trauma erkent en de voormoeder eert. Het leren ‘nemen’ van je moeder is een innerlijk en diepgaand, rauw proces maar dat je uiteindelijk van binnenuit helemaal zal vrijmaken. Vertrouw altijd het proces in overgave. In mijn Vrouwen Retreat gaan we ook met deze thema’s aan de slag. 

Meer lezen over vrouwen-retreat.

Liefs,

Susanne

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven