10 feiten & fabels over tantra

Tantra heeft zoveel kleuren, vormen en uitgangspunten. En kan op veel manieren beoefend en beleefd worden. Denk jij er wel eens over na om zoiets te doen maar vind je het nu nog te spannend door alle ‘wilde verhalen’ die de ronde doen? Wees gerustgesteld, de meeste verhalen zijn onzin. Ik geef de komende periode genoeg events om tantra op een zuivere en pure manier te leren kennen. Maar nu eerst de feiten & fabels over tantra.

1. bij een tantra event vinden er altijd seksuele handelingen plaats.

Dit is toch waar de meeste mensen gelijk aan denken. Worden er openlijk seksuele handelingen verricht? Tantra gaat überhaupt niet over seksuele interactie. Het startpunt van tantra wordt niet met een partner maar individueel beoefend en is gericht op persoonlijke ontwikkeling. Tantra betreft een spiritueel pad, dat eigenlijk oneindig is. In de tantra gebruik je de kracht van de ‘prana’,  oftewel levensenergie, voor groei in bewustzijn en het bereiken van een ‘verlichte staat’. Om tantra in de breedste zin van het woord, als een puur seksuele beleving te bestempelen is dus onjuist en het eerste fabeltje! Je ligt dus niet op een groot matras met iedereen de liefde te bedrijven.

2. kleren uit: een tantra event onderga je naakt.

Ook hierin kan ik je geruststellen, want verplichte ontbloting is een fabeltje. Maar let wel op! Tantra heeft vele vormen en naakt zijn of intiem contact kan onderdeel zijn van tantrische oefening. Iedere aanbieder en teacher volgt natuurlijk zijn of haar eigen pad en omarmt specifieke thema’s en onderdelen binnen de tantrische filosofie. Maar weet dat jij altijd zelf de mate van ontbloting te bepaalt. Als er maar enigszins gepusht wordt op naakt en/of seksuele handelingen, dan zit je NIET op de juiste plek en ga dan vooral direct weg!

3. bij een tantra event ben je met je lichaam bezig.

Feit! Tantra is de ultieme manier om te verbinden met je lichaam, want net zoals bij yoga draait het in tantra om de brug tussen het fysieke en spirituele bewustzijn. Wanneer je tantra leert en beoefent, stem je samen met je partner bewust af op de diverse lagen en frequenties van elkaars lichaam. Wat voelt fijn en wat niet? Welke aanraking transformeert en resulteert in resonantie en synergie? Je leert beter op de behoeften van je eigen lichaam af te stemmen en geeft dit als het ware door aan je partner. De energie die tijdens tantrische seks vrijkomen, leer je kanaliseren en door je hele wezen te laten stromen.

4. een tantra event is zweverig.

Tja, wat is zweverig? Tantra gaat over verbinding, energie (uitwisseling) en een diepere laag van zijn, voelen en ervaren. Of je dat zweverig vindt is heel persoonlijk. Voor mij is tantra juist heel aards, meetbaar en tastbaar.

5. een tantra event is intiem.

Dit is een feit, alhoewel je dit op meerdere lagen kunt interpreteren. In tantra draait het om een hele bewuste uitwisseling van liefdesenergie tussen jou en je partner. Het is een andere vorm van intimiteit dan we over het algemeen gewend zijn. Je raakt elkaar aan op manieren die in hier minder gebruikelijk zijn. We zijn er niet mee opgevoed. Dus ja, een tantra event kan intiem zijn, heel intiem zelfs. Dit is een feit.

6. bij tantra draait het om het creëren van een hogere staat van bewustzijn.

Ja, een feit. Waar veel mensen denken dat het bij tantra om seks gaat, is dit waar het werkelijk om gaat. Het ontwikkelen van een hogere staat van lichaamsbewustzijn. Seks en intimiteit zijn hier slechts een onderdeel van. Je werkt met je eigen subtiele energie om een diepe, harmonieuze band met jezelf en je partner te creëren.

7. een tantra event heeft een sektarisch karakter.

Wierook, klankschalen, muziek, kussens op de grond, mensen die in het wit of rood gekleed zijn…Zo lijkt het vanuit het vooroordeel net een sekte. Concentreer je vooral op de inhoud. In een tantra event kun je magische inzichten en technieken ontvangen, die enorm kunnen bijdragen aan je zelfontplooiing en een diepe, duurzame connectie met je levenspartner. Hier is niks sektarisch aan. Een fabel dus!

8. voor een tantra event heb je een partner nodig.

Gelukkig ook een fabel! Ik organiseer events voor alleen vrouwen en voor koppels die in een liefdesrelatie zitten.

9. een tantra event verbetert je seksleven.

Feit! Het is niet een doel op zich, maar het draagt absoluut bij aan een betere verbinding en meer begrip voor elkaar. Dat zijn natuurlijk ingrediënten voor een veel bewuster en daardoor meer intens en bevredigend seksleven.

10. Tantra is een zuivering van je ziel.

Feit! Tantra zegt: begin eerst het lichaam te zuiveren – zuiver het van alles wat onderdrukt is. Sta de lichaamsenergie toe te stromen, verwijder de blokkades. Maak deze spanning los; deze spanning blokkeert je energie, met deze spanning kun je niet stromen. En dit is de essentie van tantra!

Osho sprak hier mooi over: “leer van de katten – hoe ze slapen, hoe ze zich ontspannen, hoe ze op een ontspannen manier leven. De hele dierenwereld leeft op die ontspannen manier. De mens moet dit leren, omdat de mens verkeerd geconditioneerd is, omdat de mens verkeerd geprogrammeerd is.”

Bekijk hier mijn aanbod!

Berichten gemaakt 71

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven