Baarmoeder & Keel?

Wist jij dat je baarmoeder en keel verbonden zijn met elkaar?

Beiden geven expressie aan wie je bent. Het zijn magische poorten om je te uiten, om te creëren. Vanuit je hoofd gebruik je je keel om je te uiten in woorden, zinnen en verhalen. Je stem is slechts een tool. Maar in je baarmoeder zit een oerinstinct, jouw inner wisdom. Je baarmoeder en je yoni is de magische poort van jouw innerlijke stem.

Onze emoties uiten zich vaak via ons lijf. Wat probeert je lichaam jou te vertellen? Hoe uit stress zich in je lijf? Heb je buikpijn als je verdriet hebt? Onbewust slaat je lichaam energieën op, hierbij kun je denken aan trauma’s; emotioneel, fysiek of seksueel misbruik, grensoverschrijdend gedrag zoals beledigingen, vernederingen of respectloos gedrag in het algemeen. En onverwerkte emoties als een nare break-up, kinderloosheid, een vroeggeboorte of miskraam, moeizaam zwanger worden enzovoorts… Deze ervaringen kunnen allemaal worden opgeslagen in het bekkengebied.

Wanneer je datgene wat je dwars zit niet uitspreekt, zal er een blokkade ontstaan in je keel. Bij de een zal dit letterlijk zijn, bij de ander uit dat zich in de vorm van een energetische blokkade in de keelchakra. Maar hoe je als vrouw met je emoties omgaat, uit zich dus ook in de baarmoeder. Als er plotseling een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaat, geeft je lichaam eigenlijk aan dat je te lange tijd bepaalde emoties hebt verwaarloosd. Dit komt ook doordat je baarmoeder en je wortelchakra, verbonden is met veiligheid en geborgenheid. Het niet doorvoelen van je emoties kan leiden tot onwijs veel klachten zoals bijvoorbeeld krampen, tussentijdse bloedingen en pms-gerelateerde klachten.

Je baarmoeder, yoni & keel gebruiken om los te laten.

Zowel je baarmoeder als keel gebruik je natuurlijk om los te laten. Volgens de Oosterse filosofie is het buikgebied het centrum van jouw zijn. Vanuit dit middelpunt kun je kracht gebruiken om je te uiten. Je gebruikt dan je innerlijke stem om expressie te geven aan wie je bent. Wanneer je goed connected bent met dit gebied, gevoelens erkent en emoties weet te uiten, dan gebruik je je baarmoeder als onderdeel van stembevrijding. Dit wordt je bekkenstem genoemd. Om je bekkenstem te gebruiken, moet het middengebied open en puur zijn. Alleen dan kun je de energiestroom uit deze zone gebruiken om je te uiten en creëren, ik noem het ook wel voice medicine in mijn werk.

Fysiologisch gezien lijken het bekkengebied en de keel op elkaar. Ook de yoni en stembanden hebben qua uiterlijk veel van elkaar weg. Wanneer je stress of spanningen ervaart, zeg je misschien wel eens dat je geen hap door je keel krijgt. Dit gezegde komt voort uit het feit dat je je kaken aanspant. Hetzelfde geldt voor de baarmoeder en het bekkengebied. Hier worden onverwerkte emoties opgeslagen, trauma en andere spanningen. Dit span je dan onbewust aan. Bij ontspanning worden beide gebieden juist zachter en openen ze zich vanzelf.

Voel jij een blokkade in je lichaam of in het bijzonder in je bekkengebied. Ik kan je verder helpen in je innerlijke reis. Ik ben toegewijd om vrouwen te ondersteunen bij het in balans brengen van hun bekkengebied, baarmoeder en keelchakra. En wist je dat je met edelstenen ook je energie en je chakra’s kunt beïnvloeden? Lees mijn vorige blog!

Liefs, Susanne

Berichten gemaakt 71

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven