Innerlijk volwassen?

Voortdurend ontmoet ik vrouwen die het werk dat ik doe zien als de oplossing voor de dingen waar ze doorheen gaan. Of dit nu een individuele sessie is, een relatietherapie of een retreat. Ze zien mijn werk als een soort redmiddel, iets dat alles helpt te veranderen voor hen. Helaas werkt het niet op deze manier. Mijn werk is confronterend, geeft inzicht en is magisch. Maar het zijn enkel tools om jouzelf bewust te maken van hetgeen wat er innerlijk gebeurt.

Mijn werkwijze gaat altijd over bewustwording, over in je lichaam komen, aanwezig zijn, over contact maken met jouw essentie: je intuïtie, je kracht, zelfbeschikkingsrecht, je innerlijke wijsheid, jouw sensualiteit en jouw innerlijke vrijheid.

Niemand, helemaal niemand (en niets), komt je redden. Er is maar één persoon die jou kan redden, dat ben jijzelf en het grootste deel van het ‘innerlijk werk’ vindt plaats in het hier en nu, in de dagelijkse realiteit. In jouw capaciteit om in en bij jezelf aanwezig te blijven wanneer je getriggerd wordt, naar de pijn toe te gaan en jezelf erdoorheen te bewegen. Wanneer je dat werkelijk gaat inzien, realiseer jij je dat daar geen enkele therapievorm tegenop kan. Ik kan je alleen maar spaceholden, waarnemen en teruggeven wat er gebeurt. Niks meer dan dat.

Therapie kan je beslist inzicht en richting geven en je op weg helpen. Om jouw zelfhelend vermogen te activeren. Je naar stukken te begeleiden waar je mogelijk van wegkijkt of wat je mogelijk ver weg hebt gestopt. Vaak helpt het om hier samen naar te kijken, je inzicht te geven, maar jij moet het wel zelf doen.

Je innerlijke proces valt niet te forceren of te versnellen. Het kent z’n eigen tempo. Het is niet even snel ”te fixen”.  Helaas werkt het niet op die manier. Je kunt alleen aanwezig zijn, waarnemen, voelen en meebewegen met datgene wat zich aandient.

Niet door te reageren vanuit de trigger, maar door te verstillen. Naar pijn, schaamte, schuld, verdriet, angst, naar het ongemak toe, opnieuw en opnieuw. Dat is verantwoordelijkheid nemen en innerlijk volwassen worden. Dit kan jij alleen zelf doen en niemand anders. Geen therapeut, geen ouder, geen vriend, geen partner kan dit voor jou doen. Niemand. Dit kan alleen jij.

Het ontdekken van je innerlijke (kind) stukken, is het ontdekken van je volwassen zijn en hoe jij je behoudt in de wereld. Vanuit jouw eigen innerlijke beweging ontdek je jezelf en kom je dichter bij jouw eigen essentie.

Liefs,
Susanne

Berichten gemaakt 68

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven