Edelstenen & Seksualiteit

Helende werking van edelstenen voor je seksualiteit!

Alles om ons heen bestaat uit energie en heeft een eigen energetische vibratie, een trilling op een bepaalde frequentie. Dit geldt voor jou als mens, maar ook voor dieren, bomen en zelfs je gedachten en woorden zijn energie. Alle interactie tussen mensen, dieren en planten is doordrongen van energie, het is de altijd aanwezig. Dit geldt dus ook voor edelstenen & kristallen!

In mijn werk maak ik veelal gebruik van edelstenen & kristalen om de intentie te versterken en de vibratie te verhogen. Zeker ook op het gebied van je vrouwelijkheid en heilige seksualiteit.

Vrouwelijke energie versterken met behulp van de magische stenen!

Wanneer jouw (vrouwelijke) energie optimaal is, dan zal er meer Prana (levensenergie) stromen. Dat is jouw energie en staat voor je creatieve levenskracht; spelen, creëren, sensualiteit en seksualiteit. AIs deze energie minder in je aanwezig is, dan kun je onder andere edelstenen inzetten om dit te versterken of om er meer mee te verbinden.

Deze edelstenen kunnen je helpen in contact te brengen met je vrouwelijkheid:

Maansteen: heeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie en bevordert de intuïtie en  vrouwelijke energie. Verder ondersteunt de Maansteen bij vruchtbaarheid, zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn.

Cupriet: deze steen heeft een sterke connectie met de voedende vrouwelijke oerenergie en het activeert de Kundalini energie. Daarnaast heeft het een positief effect op het vrouwelijk hormoonstelsel, de vruchtbaarheid en vrouwelijke geslachtsorganen, menstruatie klachten en klachten gerelateerd aan de menopauze.

Rosophia: deze zachte steen is vernoemd naar de vrouwelijke godin van gedachten. Ze kalmeert emoties, het lichaam en zelfs de energie om haar drager heen. Stress en negatieve gevoelens worden op een liefdevolle wijze losgelaten. Deze edelsteen is perfect voor mensen met faal-, bindings- of verlatingsangst.

Edelstenen en kristallen die je seksualiteit activeren:

Shiva lingam: De Shiva Lingam steen heeft zuivere en intense trilling en verhoogt de Kundalini energie in je. Brengt balans in de vrouwelijke en mannelijke energie Het is een steen die een positieve werking heeft op seksuele problemen. Klachten zoals impotentie, onvruchtbaarheid, menstruatiekrampen en het onvermogen om tot een orgasme te komen kunnen. Verhoogt je het libido.

Robijn: werkt beschermend en geeft geestelijke kracht, moed en energie. Het werkt sterk activerend (soms te veel voor gevoelige mensen die snel overprikkeld raken). De steen werkt in op het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, spontaniteit, seksualiteit en een positieve houding. Lichamelijk geeft de steen ook kracht en vitaliteit en helpt tegen uitputting en apathie. Robijn werkt verwarmend en ontgiftend en heeft een positieve werking op de bloedcirculatie, het hormoonstelsel,  nieren en bijnieren, de voortplantingsorganen en de libido verhogen.

Carneool: deze oranje steen, stimuleert de onderste drie chakra’s. Hierdoor ontstaat er meer levenskracht, seksuele energie en creatieve flow. Het is een krachtige steen om lustgevoelens op te wekken.

Zoisiet: helpt je jezelf te zijn en om je vrij te maken van de invloed van anderen. Het helpt je om je eigen pad te vinden en te volgen en je niet langer aan te passen aan anderen als dat niet wenselijk is. Onderdrukte gevoelens worden naar boven gebracht zodat je ze kan verwerken. Zelfdestructief gedrag wordt verminderd en creativiteit bevorderd. De steen heeft de eigenschap om negatieve energie en gedragingen om te zetten in positieve. Draagt bij aan gezonde relaties en een goed seksleven.

Oranje Calciet (Vuurcalciet): deze steen staat bekend als afrodisiacum. Ook deze steen bevordert zowel de creativiteit als seksualiteit in het algemeen, naast speelsheid en zelfvertrouwen.

Vuuragaat: Vuuragaat lijkt op Carneool, want het opent de onderste drie chakra’s en het vervult je met levenslust, energie en een vurig seksueel verlangen. Agaat werkt aardend, stabiliserend,  beschermend, helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Deze steen werkt activerend, zorgt dat je weer zin hebt in het leven en stimuleert hartstocht en seksualiteit.

Edelstenen en kristallen bij seksuele problemen of seksueel misbruik:

Shiva lingam: deze steen stimuleert niet alleen het libido, het kan ook helpen bij problemen als vaginisme, moeite met klaarkomen, frigiditeit, vruchtbaarheidsproblemen en de verwerking van seksueel misbruik.

Zwarte obsidiaan: is een bijzonder krachtige steen. Hij is sterk reinigend, trekt alle negatieve energie naar zich toe en neemt deze op, een goede beschermer dus. Daarbij zorgt hij ervoor dat je goed geaard bent en geeft hij (zelf)inzicht, bevordert hij persoonlijke ontwikkeling en helpt zodoende met het opruimen van ballast uit het verleden. Zwarte obsidiaan vermindert blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. Hij bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

Rhodochrosiet: geeft eigenwaarde, helpt bij een minderwaardigheidscomplex en bij de verwerking van seksueel misbruik. Hij is uitstekend voor het hart en voor relaties, vooral voor mensen die zich onbemind voelen, of die moeite hebben met het accepteren en verwerken van pijnlijke ervaringen.

Rhodoliet: deze steen doet veel voor de energie van mensen die seksueel misbruikt zijn en voor hen die zich schamen en schuldig of waardeloos voelen. Rhodoliet is een steen die je aanmoedigt een compassievol, vriendelijk en liefdevol leven te leiden. De steen versterkt je intuïtie en geeft je moed, inspiratie en hoop. Tevens wordt Rhodoliet veel gebruikt voor emotionele blokkades op te heffen en emotionele heling.

Rhodoniet: is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en (seksuele) mishandeling.

Carneool: deze oranje steen, stimuleert de onderste drie chakra’s. Hierdoor ontstaat er meer levenskracht, seksuele energie en creatieve flow. Carneool beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede en gaat hierdoor misbruik tegen. De steen bevordert de vruchtbaarheid, heeft een positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij seksuele problemen en seksuele trauma’s.

Rozenkwarts: is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen en seksuele problemen.

Malachiet: ondersteunt de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtsorganen en ondersteunt bij seksuele problemen. Een sterk beschermende steen tegen allerlei soorten straling en neemt negatieve energieën op uit de omgeving en het lichaam. Malachiet is dan ook een sterk zuiverende steen. Daarnaast versterkt en bevordert de steen het zelfhelend vermogen van het lichaam én malachiet stemt af op je intuïtie en wijsheid die diep van binnen in je aanwezig is.

Liefs, Susanne

Berichten gemaakt 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven