Hoe open -Hart- ig ben jij eigenlijk écht?

We hebben allemaal te maken met pijn in ons leven. Soms al heel vroeg in onze kindertijd en soms pas op latere leeftijd. Elke keer als wij een kwetsuur oplopen voelt je hart de pijn, je hart wordt beurs en bang. Ze is op haar hoede en trekt zich terug. En soms sluit ze zich helemaal voordat je het in de gaten heb.

Het kan ook zijn dat je hart energie nog helemaal niet is geactiveerd in je eerste fase van je leven, door wat voor reden dan ook. Verbazingwekkend veel mensen brengen hun dagen door in hun hoofd, met een gesloten hart, onbereikbaar. Ze zetten hun hart alleen even open als ze thuiskomen bijvoorbeeld bij iemand waar ze onvoorwaardelijk houden. Daarvan zijn ze zich misschien niet eens van bewust.

Weet jij of jouw hart écht open is?

Ik ben van mening dat we onze harten mogen blijven openen, want gelukzaligheid en echte liefde ervaar je alleen met een open hart. En zo kan je ook anderen aantrekken als een magneet! Door je hart echt te openen zullen misschien je tranen stromen (tranen zijn woorden die het hart niet zeggen kan). En je zult je misschien kwetsbaar voelen als een mens. Maar het geeft je ook heel veel meer, namelijk voelen dat je echt leeft.

Je hart sluiten of een muurtje bouwen zodat je nooit meer gekwetst kunt worden is geen optie. Met een gesloten hart heb je de illusie dat je krachtig, onafhankelijk en veilig bent, maar de prijs die je ervoor betaalt is hoog. Werkelijke verbinding met anderen is er niet, vaak uit angst voor verlies en afwijzing. Dat is een pijnlijk, eenzaam en verdrietig leven.

Als je genoeg vertrouwen hebt, kun je ervoor kiezen om elke beschadiging op je hart te verzorgen. Je hart met liefde te healen en je hart weer open te zetten. Zodat je weer voluit lief kan hebben en erop vertrouwt dat je altijd veilig bent. Weet dat als je hart dicht gaat het geen grote catastrofe is, maar je zult het verschil vrijwel direct opmerken wanneer je hart echt open is en zichzelf sluit uit zelfbescherming.

Zelf kom ik als kind uit een onveilige thuissituatie, mijn hart was beschadigd en gesloten. Het was een zware en een diepgaand proces om haar weer te healen en open te zetten. Wat ik nu kan doen is met haar zijn, haar lief te hebben, liefde naar haar sturen en contact met haar maken. En vragen wat ze nodig heeft, steeds elke dag opnieuw. Omdat ook ik soms getriggerd kan worden en in een schrikreactie terecht kom, bang voor pijn, verlies en afwijzing.

Heb je het gevoel dat jouw hart gesloten is? Of wil jij leren om beter voor je hart te zorgen, liefdevol te zijn naar je zelf en je hart te openen waardoor je een fijner mens wordt voor jezelf en voor anderen? Ik kan je helpen. Ik heb speciaal voor deze thema’s een waardevol traject samengesteld, namelijk het Hart traject.

Tips om je Hart te openen:

  • Contact maken met je hart
  • Zelf massage op je hartgebied
  • Kracht van ademen: ademt liefde in…
  • Schaduwwerk: Schaduwwerk
  • Yoga asanas doen (Anahata)
  • Mediteren, op mijn YouTube kanaal
  • Omring je met liefdevolle mensen
  • Maak een lijst van dingen waar jij zielsgelukkig van wordt!
Berichten gemaakt 71

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven