Gezonde relaties


Inmiddels heb ik veel geschreven over (spirituele) relaties, maar omdat mijn vorige blogs specifiek over relatieverslaving en codependentie gingen, wil ik deze blog hier nog aan toevoegen.

Fall in love, je wordt niet zomaar verliefd op iemand. Dit is een bijzonder gegeven, het is exclusief, het is spiritueel, energetisch en op zielsniveau. Je hart en je ziel herkennen iets meteen en de rest gaat als vanzelf. En dit gebeurt maar een paar keer in een mensenleven. Ja, je leest het goed. Echte liefde gebeurt maar een paar keer in een mensenleven en sommige mensen worden nooit verliefd!

Het is zeer speciaal en anders, verliefd zijn. Het gevoel wat vaak wordt gevoeld: voelt als thuiskomen en het voelt alsof je elkaar al heel lang kent. En dit is waarschijnlijk ook zo!

Vallen voor de liefde of vallen in de liefde wordt vaak verward met aardse behoeftes zoals: primaire behoeften of basisbehoeften en secundaire behoeften. Denk hierbij aan liefde, voeding, veiligheid, warmte/fysiek contact, (knuffels, aandacht, intimiteit, seks). Maar ook behoefte aan waardering, liefde, aandacht en erkenning, etc. Soms zijn we ook verliefd op het verliefd zijn. Voor het gemak verdeel ik de lagen van het bewustzijn in drie lagen:

In de eerste laag is alles gebaseerd op angst, opvulling, veiligheid, vaak oppervlakkig en de onderbewuste gedachte: ‘Ik heb iemand nodig’ of ‘ik heb iets nodig van de ander’. Niet alleen kunnen zijn en die ander nodig te hebben. Dit is waardering halen uit de ander. Deze onvervulde behoeftes kunnen ervoor zorgen dat wij mensen onszelf afhankelijk maken van de ander. We kunnen dan als het ware niet meer zonder en regelmatig is dit de basis voor afhankelijkheidsrelaties.

In de tweede laag: ‘Ik heb niemand nodig’ of alles vanuit ego gedragen energie (ikikik). Bekijkt de wereld uitsluitend door de bril van behoeften (onbewust). Omdat de eigen behoeften bij de egocentrische mens centraal staan, valt er veel buiten het blikveld. Alles wat geen verband heeft met de behoeften van de egocentrische mens, wordt niet of nauwelijks waargenomen. Iemand geeft je het gevoel dat je alleen interessant bent zolang je bruikbaar bent, bijvoorbeeld als potentiële sekspartner.

De derde laag, vallen voor de liefde: Een diepere verbinding zielsverbinding, de ultieme relatie! Alles voelen en toelaten in flow en wederkerigheid. Elkaar dienen voor het goddelijke! Verbinding staat centraal. Open bewustzijn; open voor de seksuele levensenergie als geschenk en heiligheid vol passie, liefde en creatieve. De Kosmische krachten, liefdesenergie je laten penetreren…elkaar voeden, transformeren en beminden. Waarbij jullie elkaar activeren, motiveren en stimuleren om jullie missie op aarde te volbrengen: Het goddelijke belichamen (manifesteert zich in twee tegengestelde energieën).

De voorwaarde van gezonde relaties: checklist voor jezelf en je toekomstige partner!

  • Zelfreflectie en zelfinzicht
  • Emotionele volwassenheid en openheid
  • Eerlijkheid, integriteit en respect
  • Volwassenheid en zelfstandigheid
  • Positieve en bewuste levensinstelling
Berichten gemaakt 71

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven