Relatieverslaving?


Vorige week had ik drie kennismakingsgesprekken met vrouwen die vast liepen in hun relaties. Voor mij een aanleiding om hierover te schrijven. In mijn praktijk zie ik vaak twee type terugkomen.

Het eerste type: vrouwen die zich structureel aangetrokken voelen tot de emotionele, niet beschikbare partner. Je bent relatieverslaafd als je je telkens opnieuw aangetrokken voelt tot een emotioneel niet beschikbaar partner. Dit zijn partners die niet écht kunnen verbinden met zichzelf en de ander. Als gevolg: geen echte verbinding!

Emotionele onbereikbaarheid?

Partners die verslaafd zijn, partners die lijden aan een depressie of een persoonlijkheidsstoornis, partners die structureel vreemdgaan, partners die geen zelfreflectie en zelfinzicht hebben én nog niet emotioneel volwassen zijn.

Het tweede type: vrouwen die vastzitten in een (liefdes)relatie, waarvan je van binnen weet dat deze ongelijkwaardig en ongezond voor je is. Toch kun je emotioneel niet loskomen. Je blijft geloven in de (romantische) illusie en hoopt dat de ander of de relatie wel zal verbeteren.

Beide types komen ontzettend veel voor. Niet iedereen durft en kan hier zomaar vooruit komen, omdat dit nog steeds in de taboesfeer ligt. Maar weet dat je altijd om hulp kunt vragen bij mij of een andere hulpverlener die bij je past.

Het gewonde innerlijke kind healen!

Hoe kan het dat je ondanks alle pijn toch niet kiest voor jezelf? Dat komt doordat je innerlijke kind onbewust de touwtjes in handen heeft. Zolang je zelf niet liefdevol zorg draagt voor dit gewonde kind, zal het naar anderen kijken voor de liefde, aandacht en erkenning die het zo hard nodig heeft.

Dit zijn zeer onbewuste gedragspatronen die je altijd kan doorbreken! Via bewustwording, het bewust doorvoelen van je oude kindpijn kun je je liefdevolle volwassene (het gezonde stuk) verder ontwikkelen. Wat er ook in dit kind leeft aan angst, verdriet en woede, de volwassene ziet het voor wat het is en aanvaardt het volledig in zachtheid, zorg en liefde.

Liefde en veiligheid ervaren in jezelf!

Als je op deze manier de verbinding met je innerlijke kind aangaat, kun je steeds meer op jezelf vertrouwen voor de liefde en geborgenheid waar je naar verlangt. Je magische kind krijgt weer de ruimte om haar creativiteit te verspreiden. Onbezorgd en vrij ziet ze het leven voor wat het is: een avontuurlijke ontdekkingstocht vol vreugde en genot. Als je zo in het leven staat, creëer je vanuit je hart.

Berichten gemaakt 66

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven